onsdag 26 februari 2014

Biltänk och vårkänslor

 Hej hopp från min tvillingvardag!

Nu har våra små pluttisar fyllt 2 månader och dom växer så det knakar. Dom älskar åka bil, men det känns som vår A4 är lite för liten, både till att ha barnvagnen i bagaget samt babyskydden i baksätet. Ja, jag sitter i mitten i baksätet med dom på varsin sida. Känner mig väldigt inklämd. Hade gärna velat ha en wolksvagen sharan, men dom kostar ju skjortan, får se om man stöter på en bättre begagnad till bra pris, i så fall kan vi ta med barnvagnen utan att skruva loss hjulen, vi får också plats problemfritt med förutom mig & mannen, stora tjejen, tvillingarna och vovven, t.o.m kompisar till stora tjejen kan åka med om det behövs.
Men en bättre begagnad sharan för ett bra pris växer inte på träd så det gäller att hålla utkik.

Babyskydden från Brio är vi väldigt nöjda med.
Det blir ju en del shopping när man har tvillingar, nu har vi fått hem babysitters, 
bärsele och lite annat smått och gott som jag tänkte visa nästa gång.



Våra älskade pluttar i sina nalleoveraller.
Mirabelle & William


Vi fortsätter andas vårkänslor med tulpaner & underbara promenader med barnvagnen. Nu är det inte långt kvar tills man är ute och vårstädar i trädgården och drar i gång med nya projekten, längtar.

 kram

måndag 17 februari 2014

Barnvagnspromenader, solsken och snödroppar

  På alla hjärtans dag var det premiärtur med barnvagnen, våra pluttar sov så sött hela promenaden.
 Det var en underbar promenad som bjöd på solsken, blå himmel, plusgrader och snödroppar!
Längtar redan efter nästa promenad och många lär det bli framöver, mysigt!

Barnvagnen köpte vi ganska tidigt, letade länge och jämförde olika barnvagnar för tvillingar. Fastnade för Emmaljunga double monkey som var jättefin och kändes skön att köra. Den skulle ersättas av en ny modell, double viking. Jag tyckte att sufletterna var så mycket mer ombonade i double monkey så det blev att snabbt försöka få tag på en double monkey med två liggdelar. Det var inte så lätt, speciellt inte i svart heller då det var nästan slut överallt men till slut så hittade vi en i Falkenberg på barnvagnshörnan på fynda köpcenter. 

Chassit är detsamma i den nya modellen, double viking som double monkey så när det blir dags att köpa sittdelarna så passar double vikings sittdelar till double monkey chassit och fördelaktigt nog så är sittdelarna lite bredare på viking än monkeyn så det blir kanon, då jag hade läst att nackdelen med monkeyn var just lite för smala sittdelar, så nu får vi det bästa av bägge modellerna
        
 



Promenaden gav varma vårkänslor, så härligt att dagarna blir ljusare och varmare och längre,
men med risk för bakslag såklart, vilket vi inte hoppas på.

Håller dock tummarna att det fortsätter såhär, i så fall är man snart och påtar i trädgården igen, 
barnen sover gott ute i vagnen och nya spännande projekt dras igång.. 
vad för projekt det blir i år delar jag med mig lite längre fram.
Längtar verkligen..

lördag 8 februari 2014

Babynest / sovrum

Än så länge så har vi inte inrett nån separat barnkammare utan tvillingarna får sova i vårt sovrum. På natten har vi dem i ett babynest, beställde ett dubbelnest på nätet som jag blev jätteglad för. På dagen är tanken att dom skall få sova i spjälsängen men än så länge så bäddar vi ner dom i soffan när vi själva är i vardagsrum / kök. På så sätt har man mer koll på dem tycker jag.

Tanken är att när dom växer ur nestet skall dom få sova i spjälsängen nattetid med och först när de blir större blir det aktuellt med en spjälsäng till. Kanske bygger vi ihop två spjälsängar då eller så har vi dom en och en, beror lite på om dom stör varandra eller inte.


Farmor & farfar köpte en söt musikmobil från teddykompaniet.


 Spjälsäng, byrå och spegel från ikea.
Lampor runt spegeln från irislight köpta hos Annies stuga,
http://anniesstuga.blogspot.se/


 Babynestet placerat i mitten av sängen.

 

Så här mycket plats får vi i babynestet.


Hej hopp från Mirabelle & William


och mig...

onsdag 5 februari 2014

Babysitter till tvillingarna

Det blir en del shopping när man får tvillingar, nästan dubbelt av det mesta.
I bloggen kommer jag även skriva en hel del om baby & barn framöver. Jag kommer att ge tips om de inköpen vi valt och bedöma dessa, jag kommer också dela med mig om hur vår vardag kan se ut med våra tvillingar.

Senaste inköpet är två babysitters, först hade jag bestämt mig för en annan babysitter från chicco men sen fastnade jag för dessa från tiny love. Det blev en röd till tjejen och en blå till pojken. Men den finns även i beige som ni ser i filmsnutten nedan, kolla gärna på den, jag blev i alla fall såld.
Babysittern är så praktisk att den förutom sin babysitterfunktion i olika lägen även fungerar som vagga, dessutom hänger det en mobil med nio olika melodier på en justerbar arm.  Ska bli spännande att få hem dem!

Nästan så man kan tro jag gör köpt reklam för den, men så är det inte utan jag har helt enkelt bara fastnat för den och vill gärna dela med mig!