söndag 31 oktober 2010

Pinnsoffa & Lingonrishjärta

Mitt senaste fynd som vi köpte i veckan som jag blev så glad för är den gamla pinnsoffan! Tyckte det passade jättefint in i hallen. Perfekt när man skall knyta skorna eller bara vänta på någon som inte är klar. Min första tanke var att måla den vit, men när den väl kom på plats så gör den sig finast träfärgad.

Hatthyllan, köpt i Danmark.

Lingonkransen på dörren gjorde jag idag.

Satte en fårskinnspläd på pinnsoffan, det blev både fint att se på & skönt att sitta på.

Lite höstpyssel, men för den lite kreativa är det lätt gjort. Vad om behövdes för att göra lingonriskransar var tjockare ståltråd att bygga upp själva kransen med, jag valde att forma min krans till ett hjärta, men vill man hellre ha runda kransar går det lika bra. Sen behöver man även bindtråd & lingonris, så är det bara att börja binda kransen. Även några fina band att hänga upp kransen med är bra att ha.


Trevlig Söndag!

onsdag 27 oktober 2010

Bullerbykänslor.. karamellstället är här!

Åååh vad jag är lycklig..
.
Jag har äntligen köpt mitt karamellställ !! 12 st. gamla karamellburkar med lock på & tillhörande ställning. Nu går jag runt & öppnar & stänger dessa burkar & beter mig som ett barn på julafton.. Det gäller att ha turen med sig & leta på rätt ställen.
.
Förr har detta karamellställ fyllts av karameller & slickepinnar & stått i en lanthandel. Men nu blir det kaffe, cornlakes, socker m.m, finns säkert plats för godis i en av burkarna med.. :) Har även köpt skopor, men dem har jag inte fått än.
.
Passade på att ta en bild på hyllan ovanför karamellstället. Gamla kakformar, ett kakfat, slickepinnar i en gammal burk & en gammal ostkupa i kristall, m.m.

Lycklig är jag i allafall, vårt kök börjar allt mer bli komplett, dessa karamellställ är ju inte så lätta att få tag i nuförtiden, speciellt inte i gott skick, men här var det minsann i toppskick, inga repor, ingen rost..kunde inte bli bättre, man kan dessutom dela det i 2 delar så vill man ha 2 karamellställ med 6 burkar i varje går det också bra..
.
Det råder bullerbykänslor i vårt kök!

K R A M

torsdag 21 oktober 2010

Ännu mera loppisköp...

Fånge i sitt eget hem? Nää.. Sambon ställer bara snällt upp & visar en av de senaste loppisköpen.. lite känslig var han, han vägrade randig tröja.. :) *fniss* älskar dig!

Även en tallrikshylla i grönt köptes som får ta en kölapp för ommålning. Nummerplåten är en gammal svensk registreringsskylt med plastbokstäver på en plåtskylt där första bokstaven stod för vilket län man tillhörde om jag fick det hela för mig rätt förklarat. Dessa skyltar pryder allt mer våra hem i inredningssyfte & jag gillar dom skarpt..i rätt miljö!

Frågan är bara vilken färg tallrikshyllan skall få, skall den bli pastellrosa & hamna i lilltjejens rum? Med kanske lite böcker & nåt gosedjur hängades på? vem vet...
.
Var registreringsskylten till slut hamnar återstår att se, men den passar in nånstans vid den gamla fläkten. Så kul att hitta udda gamla ting & leka med bilder.. jag kanske skulle ta & måla istället, har ju lite att pensla minsann.. kanske imorgon... eller till helgen.. eller nästa vecka? :)
.
Förresten idag haglade det & snöade på sina håll i stan för första gången i år, men iofs det smälte bort lika snabbt.. men nu har det varit här & knackat på dörren, är vi förberedda? Vinterdäcken sätts på till helgen & jakten efter årets vinterjacka påbörjas.. så måla..ja så fort det hinns..
.
Hej Hopp..

fredag 15 oktober 2010

Industrial Vintage Design... fynd!

Industridesign i våra hem är hetare än nånsin, säljaren av stiltje golv har nu lanserat en möbelserie i industridesign, snygga skåp i metall med numrerade luckor, från Moell & Moell furniture. Jämte skåpet en tolixliknande stol. Tolixstolen /pallen som numera existerar i nästan varje inredningsmagasin, orginalet tillverkades 1934 av pionjären Xavier Pauchard & & stolen blev snabbt en favorit på uteserveringar runt om i Europa. Priset på skåpet 10.000:-

Nedan ser vi skåp från House doctor, svarta läckra metallhurtsar med hjul i olika storlekar.

Ytterligare en variant från House Doctor, 5 lådor med skålhandtag, ser även ut att vara luftfickor på lådorna, sådana man minns fanns i omklädningsskåpen fr. gymnastiken i skolan. Galvaniserad metall.
Närbild på skåp fr. Moell & Moell.
.
Så många lådor, hur läckert som helst, lite som en köpmansdisk men ändå inte. Industrial vintage design. 22.000:- Moell & Moell furniture.

Vackra lådor för förvaring!

Så till poängen.. Gillar industrial vintage design! vackert att bryta av med detta ruffa industrialistiska intrycket. Så nedan är mitt senaste fynd, direkt fr. verkstaden med en massa lådor, närmare 24 stycken i galvaniserat metall, med dom här kan man hitta på en massa spännande!! Såå glad, vad det blir av detta, får jag återkomma med.. men.. jag är happyy över vad jag hittat!!!
.
Inte nog med det, se bänken under, också mitt köp!! (beklagar dåliga bilder) Men tänk er denna bänk som en köksö med en tjock snygg bänkskiva i trä till, kastruller nertill & lite snygga lådor som t.ex. dom jag nämnde 2 bilder upp. Det gröna stället är ett förvaringsställ för lådor fr. würth, kanske kan man ha det som vinställ & spraya det rött eller nån annan glad färg?
.
Föreställ er ovanför "köksön" 2 st. industrilampor (bild Lundagård), hur läckert som helst!! Även industrilampor är har till stor del börjat prägla våra hem, finns i flera utföranden, både i golv, tak & bordsmodeller.. har hittat en variant som jag gillar skarpt på en bordsmodell som jag önskar inhandla när jag kommer över en..
.
Nu är vårat kök dock klart, så vi får se till slut vart det här hamnar nånstans.. men det är såå roligt att fynda & hitta nya användningsområden. Låt kreativiteten flöda & räds inte nytänkande!
.

Trevlig Helg
Kram

onsdag 13 oktober 2010

tripp trapp trappan...

Delar med lite bilder på trappan. Om den förblir trären eller får samma nyans som golvet som är vitvaxat har jag ännu inte svar på. Många vackra trappor har jag sett, vita, gråa, träfärgade & beslutet är inte lätt, jag väger fördelar & nackdelar.
.
Skall trappan smälta in i resten av huset eller sticka ut? Skall handledaren ha samma färg som trappan eller skall man skilja dessa åt. Tankarna är många & besluten är inte alltid så lätt.

. .

.
..
.
Jag längtar upp.. men än så länge så är ovanvåningen oinredd.. Rom byggdes inte över en natt.

Tjingeling!

lördag 9 oktober 2010

Loppis

Lördag & loppisdags, kul! Den här gamla bordsfläkten hittade jag på golvnivå, dock inte inköpt för funktionens skull utan den är ju bara sååå snygg! Lite fransk industri känsla, passar ju såå snyggt i en miljö med tolixstolar & snygga böcker med gamla mörka pärmar. Jag vågar inte stoppa den i kontakten men bara kolla på den, ett konstverk! Siemens 1920 tal.

Även en trälåda fyndades, med texten växtmargarin, daterad 1928, i fint skick!

Kolla in den här gamla pappersrullehållaren som stått fastskruvad på en köpmansdisk i en gammal lanthandel. Den har plats för 2 st. presentpappersrullar. Var den till slut skall hamnar, kommer ni få se längre fram.

Lyckades även komma över en rejäl bunta med gamla tidningar, tidsfördrif från 1924, prissatt 25 öre, förgät mig ej, prissatt 20 öre, från 1926 & Landtmannen, tidskrift för landtmän, daterade från 1922. Underbart roligt att kolla in gammal reklam allt från pellerins margarin till Monarks velocipeder.

& på baksidan i en av tidningarna General Motors Oldsmobil för 4675:- tänk om man fick en ny bil för dom pengarna idag! :)

Jättekul med loppis idag, men tyvärr var vi 10 minuter försenade så vissa saker gick vi miste om, bl.a. en snygg gammal trästege & en vackert flätad gammal lövkorg som redan var tingade när vi kom dit.
Men det bästa köpet har jag nyligen gjort på blocket, jag är sååå glad för mitt blocketfynd, det delar jag gärna med mig när det kommer. Gamla ting ligger mig varmt om hjärtat!
.
Trevlig helg!

söndag 3 oktober 2010

Lek med ord & bilder

Att leka med ord & bilder är jättekul! Att leverera ett budskap kombinerat med bilder, är vad som bjuds idag. Hösten är här på allvar & nu rasslar löven ner på marken så idag var det ut & kratta som gällde, skönt faktiskt, jag gillar vara ute & jobba i trädgården, ett skönt sett att vara ute på. Nedanstående budskap går till min darling som varit i Skottland med jobbet över helgen. Det fick mig att sakna honom extra mycket!

Gevalia har kört en kampanj & har tagit fram en såå fin kaffeburk, Gevalia med kärlek heter den!! Ett noga utvalt bryggkaffe rostat med kärlek. Ett virrvarr av hjärtan pryder också burken. Jättefin, kul när man satsar på förpackningar, Tack Gevalia! Så.. varför inte en kaffe med kärlek, vem kan tacka nej till ett sånt erbjudande?

Nedan en bild från en av det senaste köpen till hemmet.. cupcakes, 3 st. , kunde inte låta bli... dom fick sin plats i tallrikshyllan.. Man kan inte annat än bli glad av att se dom! Alla bildcollage behöver inte ha en snitsig mening, det räcker även med ett enstaka ord, här i färger som cupcakesen.

Slutligen.. Här har jag fyllt hinken med värmeljus, zinkhinkar är ju så dekorativa att användas inomhus som utomhus, fyll den med äpplen, tidningar, potatis, värmeljus.. ja vad som helst! Mörkare blir det & då får man ta & tända ljus, gör det mysigt, lys upp kvällarna! men glöm inte släcka!!

Nog med lek med ord & bilder för denna gången..
Ha en härlig vecka allihopa!
.
k r a m