onsdag 29 september 2010

Antar utmaningen huset i höstskrud!

Har fått en förfrågan/utmaning att lägga ut lite höstbilder på huset av Ika med bloggen Ika kan själv, så klart jag hakade på. Så nu har jag varit ute & tagit lite exteriörbilder. Dagarna som varit har ju varit fantastiskt soliga & fina, man får njuta så länge man kan, men idag var även den första morgonen med frost på bilrutan, så nog allt är kylan på väg.

Marken täcks mer & mer av de gula löven som sakta en efter en faller ner. Färgerna är vackra så här års & luften är frisk vilket är härligt, men inte bara fördelar har hösten med sig, tyvärr blir det ju mörkare allt tidigare nu. Så på med toppaluvan på morgonen & tänd lamporna på kvällen!








Nån mer som fotat sitt hus i höstskrud? berätta!
Ikas blogg kan du ta del av på http://www.ikakansjalv.blogspot.com/
Fast klart jag måste ju erkänna att på mina bilder kan man än inte tyda så mycket av höstligheten mer än på bilden av björken som är med, men men.. som sagt så länge vi har soliga dagar, skall vi passa på att njuta av dem!

Little corner..

Även dom små måste få sin sittplats.. Fyndade en liten soffa på nätet med öppningsbart lock/sits. Dock har den slitits med åren så förhoppningsvis skall den bli ompysslad i helgen... vit eller inte vit..återstår att se.. Har hittat en perfekt plats till soffan.

Och på första parkett herr Nalle & fru Kanin. Väckarklocka fr. greengate.

Men soffan får ta en kölapp, har fler objekt som inte är färdiga än.. köpmansdisken, sista strykningen av kökssoffan skall göras & ja.. har ju även några spröjs kvar att måla.
Men kunde ändå inte låta bli.. lilla soffan är ju så söt :)

torsdag 23 september 2010

Höstnjutning med Hemmakokta Havskräftor

Kvällen i sin ära gick i kökets tecken,vi köpte hem 5 kg havskräftor från en fiskare i trakten, givetvis levande & den hemmagjorda lagen blandades. Vatten, mörk öl, dill, salt & socker i en stor kastrull som fick sättas över bägge gasolplattorna för att kunna koka upp.

Så här såg kräftorna ut innan dom koktes. jag älskar havskräftor, det går inte jämföras med andra kräftor, bara sååå goda & nu då i en hemmagjord lag, smarrigt!

När dom flyter upp sådär efter 4-5 minuter, lite beroende på storlek är det dags att plocka upp & lufta dom innan avsvalning i sin lag igen i ett kallt vattenbad.

Så på kylning i allafall i sådär en 8 timmar innan njutningen kan bli till full godo. Skall man äta dom i morgon eller frysa ner dem.. kan nog inte hålla mig..det vore ju förstås en härlig avslutning på veckan & en fantastisk början på helgen!

Så sägs det ju enligt Albert Engström att kräftor kräva dessa drycker.. Denna affischen är ju från folkomröstningen 1922 om totalförbud mot alkoholhaltiga drycker, tänk om det hade gått igenom, hur hade det då blivit med alla goda kräftor som kräva dessa drycker? Nej vars, snaps har jag faktiskt aldrig lärt mig att dricka..men klart ett gott vitt vin till måste ju inhandlas. Härlig nostalgisk affisch.

Det är ju lite mer känsla i att köpa hem kräftor direkt från fiskaren, göra lagen själv, koka upp dom & sen avnjuta dessa underbara skaldjur! Havskräftor är havetsguld för mig! Smarrigt & en njutning nu på höstkanten.
Trevlig helg!

lördag 18 september 2010

Lögardagen, badrumspecial!

Lögardagen var den dagen då man lögade (tvättade). Lögardagen är det gamla namnet som gett upphov till veckodagen lördag & eftersom det är lördag idag så bjuder jag på bilder från vårt badrum.
.
Hjärtan på tråd & doftljus (Jasmin) fr. House Doctor.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Avslutar med bilder från bastun, med aggregat fr. Tylö & en bastukvast.

Ha en trevlig helg allihopa!

Kram

tisdag 14 september 2010

Tack alla läsare!

Besöksstatistiken har nu passerat 100.000 klick, fantastiskt kul!
Detta inom loppet av 1 år & 2 månader. Tack alla läsare det sporrar mig, tack för era besök, era mail & kommentarer, frågor & synpunkter.

Passar också på att bjuda på en bild på veden som är hämtad & staplad & kaminen som nu har premiäreldats för första gången i höst. Hur mysigt som helst att kura in sig i en filt med en bra tidning & en kopp thé & bara titta på elden & känna värmen när det regnar & blåser utomhus.

Tiden går ju så otroligt fort ungefär om en månad är det ett år sen vi flyttade in i huset, inte för att det är färdigt men inflyttningsklart & beboligt. Jag hoppas få bjuda er läsare på mina inlägg, inspiration & bilder i minst ytterligare ett år till.

Varmt tack!

måndag 13 september 2010

Gamla glasburkar & höstbilder!

Några bilder från mitt senaste fynd, gamla glasburkar i massor, några redan tvättade & i användning.. innehållandes ljus & annat småt & gott. Trälådan har också sin charm, återstår dock att se var den får sin slutgiltiga plats.



Jag tog lite höstbilder på huset idag samt omgivningen runt omkring oss.

Naturreservatet 50 meter från oss bjuder på en sagolik natur.

Ljungen lyser upp vackert i kvällsolen.

Ingången till vår gata, lite avskilt med en grönskande port.

Visst är hösten vacker & frisk!

söndag 12 september 2010

Vågat värre i köket!

Ny köksvåg har anlänt.. eller ny & ny.. snarare en gammal butiksvåg av märket Berkel & jag bara är storförtjust i denna våg! Den väger verkligen på grammet & är i toppskick trots sin ålder.

Men det är faktiskt inte funktionen som är prioriterad på denna raritet utan snarare designen & känslan av att få komma tillbaka till en svunnen tid. Nu har den iaf fått plats i vårat kök & den är mer än välkommen.

På baksidan av vågen står det: Högsta belastning 2 kg. Berkel AB Stockholm
Justerade vikter skola finnas att tillgå för vågens undersökning vid följande belastningar 0,1 kg, 0,2 kg, 0,5kg. Kungl. Mynt och Justeringsverket.

Vilket språk! Den gamla svenskan är ju bara så vacker, skola finnas att tillgå.. :)

Mätarmen visar Pris 1 kg 0,50-6 kr & vikteneheten från 0-1000 gr.

Finns många varianter av gamla berkelvågar, nedan ser vi en röd våg , också såå fin! Men i vårt kök blev det som sagt en vit.

Sen är det ju lite kul att förnya hemmet med saker som inte finns i var mans hem, saker som tar oss tillbaka i tiden, saker vi blandar med dagens moderna ting, saker som har en historia.
Passar självklart inte alla kök men den gjorde sig såå fin hemma hos oss & har fått sin plats där mixern på bilden står.

måndag 6 september 2010

Mycket gammal köpmansdisk...

Måste dela med mig mitt fynd.. Från Halmstad, ner till en bit utanför Ystad, 2 & ½ timmas bilfärd för köpa denna köpmansdisk.

Nu börjar arbetet, skurborste & tallsåpa, skura & tvätta. Sen blir det måla & måla & måla..vitt & vackert, ja det är ju så man får se potentialen i gamla saker & ting.

Lådor var det massor, sen skall det bli träbackar nertill.. med massa spännande saker.
Såå fina originalknoppar i trä på köpmansdisken.

Så resultatet får ni ta del av senare. Var även på 2 auktioner i helgen, hittade tyvärr inte så mycket men köpte lite gamla glasburkar som jag skall förvara lite allt möjligt
smått & gott i.
Kommer bilder på det med inom kort.
Hej svejs!