tisdag 31 augusti 2010

Nykomlingar i hemmet!

Lite nykomlingar har anlänt hemmet minsann.. små glimtar som ger lite glädjekickar när vi närmar oss höstmörkret. Köpte ett myrtenträd, lätt att sköta & vackert att se på, dessutom enligt tron förknippas myrten med kärleken & det gillar jag!

Så vill du ge en present till nån du tycker om, köp ett litet myrtenträd! Min lilla myrten halkade fint in i fjolårets kruka med vingar på. Även en liten hängande glaslykta i fil de fer inköptes.. nu när hösten närmar sig kan man inte få för många lyktor hemma.

Ljuvligt gott thé i en vacker burk från greengate fick sin plats på kökshyllan..

& slutligen min snygga zinkkorg jag fick av syrran i present, den hittade hem i badrummet & blev en bra förvaring till toarullar!

Psst, nu har kökstrender.se lanserat sin nya sida där jag gästskriver.. kika gärna in! http://www.kokstrender.se/gaestskribenter.asp
Hej svejs!

måndag 23 augusti 2010

Lavendel, tallrikshylla, syltburkar & sockertång!

Ljuva lavendel, som så länge tillhör mina favoritblommor! Doften, färgen & egenskaperna, ja mycket kan man ha den till. Tack snälla svärmor för denna fina buketten jag fick, nu hänger den på tork & dofterna börjar redan spridas i rummet. :)

Så hur var det nu med presenten jag fick av min sambo,.. jo, denna väggen i köket har alltid varit så tom sen vi flyttade in & länge har jag önskat mig en tallrikshylla men inte hittat nån. Men nu äntligen fick jag en! :) så det var bara fram med krysslasern & skruvdragarn..

& voila så det uppsatt, får se vad som hamnar på tallrikshyllan till slut, men just nu blev det några tallrikar, syltburkar & lavendeln & min söta sockertång.. ja, sockerskålarna står ju på bordet under talltrikshyllan & då bara måste man ju ha en sockertång :)

Kanske blir det koppar som hänger på krokarna sen, men jag skall smälta in den lite innan jag kastar upp för mycket på den.

Den stora kakburken är jag också väldigt förtjust i, med en virkad topp på locket, tack syrran den blev kanon!! Fick en snygg zinkkorg av syrran med, vad jag gjorde med får ni se i ett annat inlägg.

Tack till mitt hjärta med såklart för min fiinfina tallrikshylla som jag gillade så!
Nähäpp, om man skulle ta sig en liten kaka nu... :)

söndag 22 augusti 2010

Ett färgsprakande skådespel i Köpenhamn!

Hipp hipp hurraa, igår var det min födelsedag! :) & en tur till Köpenhamn blev det, bil, båt, buss & tåg & en lååång promenad. Shopping, god mat, & trevligt sällskap.. & vackert väder! Men kameran tog jag inte med, orkade helt enkelt inte bära runt på den, så det får duga med mobiluppladningar istället & därav kvalitén.

Mycket färger, pasteller, tyger & mönster. Lamporna från rice var jag & drog extra i, en sån taklampa i dotterns rum, den med hästarna & bollfrans, ååh vad fin den hade varit där.. men när prislappen skyltade med 800kr, så lät jag bli att köpa den, en liknande skulle man ju kunna sy själv, så inspirationen fick jag gratis & det var ju bra. :)


Även greengate hade mycket fint i butikerna! Pallarna var lite coola, i rätt miljö så...

Snygg bordslampa.. trist bara att allt är så dyyrt i Danmark.

Vackra dukningar, lila, rosa, silver..

Jag älskar arkitekturen i Danmark! Helt underbar!

På många håll syntes färgsprakande skådespel, men i många av fallen var det vita stenhus utan takutsprång & med vackra detaljer .. tilltalar mig sååå!

Men så följde jag ett tips, i senaste drömhem & trädgård, i Pernilla Månssons Colts krönika, tipsades det hett om Ravnsborgsgade.. en sjujäkla promenad för att komma dit, turistaktigt följde man kartan & promenerade & promenerade,med lagom skoskav & utmattad hittade vi fram tillslut, massa loppisar & antikviteter. Men jag blev faktiskt inte så överväldigad, förväntningarna på denna gata uppfylldes inte alls med tanke på att den var så omtalad. Inga inredningsaffärer, bara gammalt & gammalt & mera gammalt. Väldigt rörigt & mycket skräp & hittade man väl nåt så var det dyrt som attans, det fyndar jag bättre på själv på loppisar & auktioner på hemmaplan.. nähäpp bara strosa vidare mot ströget :)


Men det var en mysig fördelsedagstripp, firandet med familj & vänner blir idag istället, smörgåstårta & vanlig tårta, mums.. så, dags & fortsätta städa innan gästerna kommer. Gissa vad jag fick från min sambo? nää, det gissar ni aldrig, men när den väl är uppsatt skall jag fotografera den & så får ni veta då! sååå fin! Kram & hej..

måndag 16 augusti 2010

Sifon, Sopkvast & Skyffel, Trådrullar & Snurrstolar..

Fina fina sifon, gillar den så.. den har fått sin egna lilla plats på våran kökshylla. Vi hade loppis i somras, så erbjöd vi svärmor & svärfar att sälja lite saker åt dom med ifall dom ville bli av med nåt..STOPP & belägg, denna sifon kan inte säljas dessutom har den tillhörande kolsyrepatroner kvar.. måste stanna inom familjen, vi kan ta väl hand om den :) & så blev det! Hjärtligt tack den blev väldigt uppskattad här hemma!

Nästa pryl som kanske förnöjer städningen är mitt senaste inköp, en
sopkvast & skyffel. Rustik, antik & i trä.. Den får t.o.m stå framme för jag gillar den, är inte så förtjust i plastiga färgglada sopset.. Så äntligen är den nu inhandlad, perfekt att slippa släpa fram dammsugaren när man bara skal städa upp vid vedlåren ellervid dörren när man tar in sand fr. baksidan fortfarande. Like!

Gamla trådrullar.. charmiga..får se var dom hittar sin slutgiltiga plats.. Sen när det köps vackra band har man fina rullar att linda dem runt.
.
Loppisfynd, en gammal snurrstol fick hamna i lilltjejens rum, perfekt så kommer hon upp lite i höjd! På nåt känns det som att denna får förbli omålad, jag gillar dess rustika brytning mot allt det vita lugna. NICE..

& ännu fler stolar.. barstolar som snurrstolar, också ett loppisfynd, fast inte så gamla dock.. också perfekt jag har ju letat efter liknande stolar & nu fick jag 2 för 50:-FYND!

Så det var allt från denna gången.. visst är det kul med prylar.. gamla som nya & fyndar man dem dessutom så blir det ännu roligare!

fredag 13 augusti 2010

Blått är flott!

Ett vitt harmoniskt hem behöver lite färgklickar ibland, förra inlägget grönt är skönt, handlade om hur vi la gräsmattan som gav färg & liv åt hela framsidan.
Nu har vi fått blå familjetillökning, matchar fint med dörren & fönsterna på husfasaden :)
.
Kanske skulle man sätta upp en sån här skylt nu när vi har 2 st. hee :)


Ikväll blir det premiärturen för min del så håll er inne! :)
Glöm inte lyssna på bästaste låten! http://www.youtube.com/watch?v=y38JRh-sRT8
Trevlig helg!

tisdag 10 augusti 2010

Grönt är skönt, gräset är på plats!

GRÖNT är skönt & nu är gräsmattan lagd.. En hel dags rullande, krattande & bärande & körande, ja, vi hämtade gräset själva eftersom turfman som vi beställde av har bara utkörning på tisdagar & vi behövde gräset en torsdag.. totalt gick det åt strax över 200 kvm gräs på framsidan.

Så sambon körde dit & lastade på & körde hem & lastade av..så höll han på från tidig förmiddag tills vi blev klara. Själv var jag hemma & rullade ut gräset & stod för markservicen.
Som tur var fick vi hjälp av våra föräldrar med arbetet, varmt tack ni är GULD värda!
Tack också till våra vänner som överaskande kom förbi & hjälpte till både som hundvakt, sällskap & bärhjälp.

Känns fortfarande lite ovant att titta ut genom fönstret & blicka grönt.. Utsikten från dessa fönster har över ett års tid varit svart som jorden & brunt som sanden.. Men nu.. grönt.. underbart, man går gärna förbi fönsterna om & om igen & tittar ut! :)

På baksidan av tomten växer gräset fint som vi la förra året, det var en lite större yta, strax över 300 kvm, äntligen börjar vår tomt ha förvandlats till en trädgård.

Nedan ett annat hörn i trädgården, bakom stugan.

& grönt är det även i vår del av trädgården som är en naturskog, den sköter fint sig själv..Känns skönt att inte vara så långt ifrån ett färdigställande av basen av trädgården..finliret är ju det kapitlet som är roligast, men som så klart kommer sist.

Så grönt är skönt, helt klart! Men nu fortsätter det gråa arbetet, med det menar jag gångarna, singeln skall beställas hem & markduken skall läggas ut & därpå stenmjölet. Men nu har vår semester tagit slut & vi har börjat jobba igen..så nu är det kvällar & helger som gäller..

än en gång..
To be continued

tisdag 3 augusti 2010

Kantsten & gångar

Arbete pågår för fullt med att lägga kantsten, det är en hel del moment som skall genomföras.
Först började vi med att mäta ut noga hur breda gångar vi skall ha, sen drogs det snören där gångarna skall vara, för att få snörena raka så togs laserpasset till hjälp på kvällen.
Så snöret, laserpasset & vattenpasset & tumstocken är viktiga verktyg i detta moment.
Nästa moment var att gräva vi har turen att vår mark består av sand & inte av jord & stenar. Så vi behöver inte tillsätta sand i underlaget då vi får det automatiskt.

Efter grävningen tillsatte vi ett lager makadam, därefter ett lager stenmjöl som genomvattnas & slutligen kantstenen på detta. Fortfarande är vattenpasset & tumstocken viktiga verktyg!

När kantstenen är placerad limmas den ihop med PL400.

Därefter så la vi markduk i gången mellan kantstenarna & på markduken ett lager stenmjöl. Mittengången är gjord så här långt, nu fortskrider arbetet med sidogångarna & sen uppfarten. Slutligen kommer vi att lägga singel & har vi turen med oss lägger vi gräset på torsdag.

På bilden ovan kan man redan ana lite hur det blir & det känns kanon!
I vårt arbete med att lägga kantsten & lägga gångar behövdes:
  • En händig & stark sambo
  • Snören
  • Laserpass
  • Vattenpass
  • Tumstock
  • Spade
  • Sand
  • Makadam
  • Stenmjöl
  • Marksten
  • Lim PL400
  • Markduk
  • Singel/makadam
  • Vatten

To be continued!