tisdag 26 januari 2010

Bara BADRUM för hela slanten!

Så var det badrumsdags.. Jag minns att jag lovade i förrförra inlägget att jag skulle göra ett inlägg om badrummet snart eftersom nu kök & vardagsrum var klara.. Så här kommer lite bilder från vårt badrum..
.
När vi ritade huset minns jag att vi inte ville snåla på utrymmet i badrummet & det är nånting jag är glad för i dag att vi valde ett större badrum.
.
Ovalt tvättställ från Miller, Blandare från Mora.


Inkaklad hylla för papper. WC stol från ifö med spolstavar man stoppar i spolknappen så rengör den automatiskt WC-stolen.. fiffigt & skönt att slippa det jobbet!

Stor härlig helkroppsspegel som ger rummet mer djup & rymd. Spegeln inramad med aluminiumlist.

Golv italiensk sjösten bianca carrara. Givetvis golvvärme under som i resten av huset.

Duschblandare / kombinerad hand & takdusch från Mora.

Inkaklad hylla till duschcreme/ schampo även i duschen.

Bastubänk från ikea, när det blir för varmt i bastun kan en stunds avsvalkning på bänken göra gott.

Järnkrukor från åhlens med hjärtan på tråd. Stenen är vår kärlekssten vi plockade från Båstad.

Även badrummet har fått ett normalt stort fönster med mittpost likadana fönster som finns på hela framsidan.

Bastun är platsbyggd & här trivs man! Anledningen vi valde bastu var att jag bara älskar att basta.. dock innebär det inte att vi utesluter badkaret..det kommer att få sin plats i badrummet på ovanvåningen när det blir dags att ta tag i det projektet.

Fiberoptik i taket i bastun i form av en stjärnhimmel, Jättemysigt!!

Men helt klart är det inte riktigt än.. men väldigt nära, bara våtrumshögtalarna skall sättas upp i taket för att det skall vara helt klart. Men det kommer, tills dess är det sjunga i duschen som gäller..

Nehe.. nu får man unna sig en paus, några goda mackor & lite c-vitamin tillsammans med vi i villa som kom med posten idag innan det blir dags att ta sig en dusch!

torsdag 21 januari 2010

Golv för 10.000:- kvm, ögongodis, varsågod!

Förra sommaren var vi i Järrestad i Österlen & besökte Stiltje showroom.
Stiltje säljer annorlunda stengolv och väggbehandlingar. Från indiska skiffergolv till spanskt handslaget tegel och franska cementplattor & glasmosaik. Golv som kan ligga i 100-200 år & bara bli vackrare med åren..
.
Vi nappade på detta & fastnade för Stiltjes handslagna spanska golvtegel. Detta golv pryder idag köket & hallen & jag ångrar det inte en sekund! Men smakar det så kostar det sägs det :)
.
Vi tar en tripp tillbaka Österlen & njuter av bilderna!

När man anländer till Järrestad i Österlen möts man av en vacker skylt, som tydligt talar om att du har kommit rätt. Stiltje drivs av Pamela Moëll som har Stiltjes showroom på gården i Österlen där de bor i en underbar miljö med hagar med hästar & vackra vyer.

Redan i entrén möts man av mosiakplattor på väggarna i vackra färger.


Bild nedan, färgade plattor i handslaget tegel. Vill du läsa mer om dessa följ länken nedan
http://www.stiltje.se/vaggytor.asp


& så Stiltjes dyrgrip denna vackra glasmosaik..
.
Nu har man även fått agenturen för kinesisk glasmosaik med en nästan overklig lyster.– Det är nästan så att man vill ha några kvadratdecimeter i ram med en spotlight på bara för att se hur det skimrar i ljuset. Företaget som tillverkar mosaiken beskrivs av Pamela som som mer konstnärer än producenter.– I dagens handel glömmer vi ofta bort att Kina för inte allt för länge sedan var känt just för sitt ytterst fina hantverk.
.
Detta är en tradition i Kina, och det märks på den mosaik vi säljer.Mosaiken finns med en mängd olika former, färger och ytor. Men gemensamt är att de har helt unika sätt att reflektera ljus. Och att det inte finns två likadana bitar i mosaiken.
.
Glasmosaik med bladguld för 10 000 kr kvadratmeternMen smakar det så kostar det. Från 2 800 – 4 900 kronor kvadratmetern. Om man inte väljer Gold med inlagt bladguld – här är priset 10 000 kr per kvadratmeter.– Gold är helt osannolikt vacker, säger Pamela. –
.
Man behöver inga stora mängder, utan kan använda den som dekor. Varför inte tillsammans med ett svart skiffergolv? säger Pamela på http://www.pressinformation.com/
.
kolla in fler varianter av denna dyrgrip på
http://www.stiltje.se/mggold.html



Sen kommer vi till mina favoritgolv, dessa underbara handslagna tegelgolv i olika former, hårt & slitstarkt där varje platta är unik med sitt eget liv i.
.
Till vänster Hexagon som påminner lite om en honungskaka & deras livfulla stjärngolv som även finns med gult inlsag i mönsterna längst till höger. Stiltje har också golvtegel i form av fiskben samt även golvtegel i kvadratiska former i olika storlekar för ett lugnare intryck.

Kvadratiska former på det handslagna teglet, denna variant valde vi i kök & hall, med den släta sidan upp, på bilden ser vi ett exempel på den ruffa sidan uppåt. Vill du veta mer om Stiltjes handslagna golvtegel läs länken http://www.stiltje.se/tegel.asp

Stjärngolv utan gult inslag. http://www.stiltje.se/img/stjarnruffvinjett_stor.jpg

Stjärngolv med gult inslag. (För att få det gula vill jag minnas man vänder man på plattan)

Läcker fiskbenstegel.

Stiltje har ju ett stort utbud, inte bara glasmosaik & golvtegel utan även franska cementgolv som vi ser lite av nedan.

Nedan deras variant Provence.

Bilden nedan visar ytterligare ett exempel på glasmosaiken, så här står det på Stiltjes hemsida, Unik blandning av storlekar och färger. Pärlemolyster och oregelbundna kanter förstärker intrycket av lyx. Pris 3900kr/kvm http://www.stiltje.se/glasmosaik.asp

Och om denna variant hittar vi fakta på hemsidan som
Oval form, reflekterande. Har du sett fjällen på en vacker fisk så förstår du.
Pris 3900kr/kvm. Denna finns också i olika färger, se http://www.stiltje.se/mgfish.html

Mera franskt cementgolv, på bilden ser vi bl.a. intermezzo, renecence, isadora m.m.

Ondaya nedan till höger.

Golvet vi la i entrén & köket var obehandlat, Stiltje säljer även olika oljor & vax man behandlar tegelgolven med, det är mycket jobb men resultatet blir kanonfint! blickar du tillbaka i bloggen hittar du säkert inlägg om när vi la våra golv, behandlade dem samt slutresultaten.
.
För priser & mer information om Stiltjes golv,
.
Tel: 073-7606686
.
Lägger även in bilder på tulpanerna som jag hade på köksbordet, fotograferade dem innan dom slokade helt för att slängas. Nu vill jag ha nya tulpaner..
.
Tulpaner i alla möjliga färger.. jag älskar tulpaner, det för en närmare våren, ger en glädje & i vintermörkret så ser man ljuset.. för mig symboliserar dom olika saker..
.
Den vita, så ljuv och oskuldsfull.

Den lila så djärv & livfull.
.
den Rosa tycker jag symboliserar lycka & värme.

Blandad kompott med vitt, rosa, orange & rött..kärlek för rött.
.
Ljust lila så magisk.
.
vit & orange, fruktbarhet.

Även som svart vit tycker jag tulpanen är vacker & full av liv!
.
Nog om golv & tulpaner, nya Lantliv & Drömhem & trädgård kom med posten idag.. Jag tror jag lägger mig & läser & drömmer mig bort...till våren!

En semla nu skulle också sitta fint! :)

måndag 18 januari 2010

Tillökning i familjen & nya interiörbilder

Vilken händelserik helg! 3 har blivit fyra! Våran hund som vi namngett Minja kom till oss i söndags 8 veckor gammal.. På bilden ser vi att hon inte ville avvika fr. pannkaksbaket.. Hur mysig som helst full av bus & nyfikenhet!

I lördags däremot var det barnkalas åt lilltjejen som nu blivit hela 7 år!! Det blev Bratztårta & barnkalas för hela slanten. 14 söta vildingar som lekte runt, huset står fortfarande kvar :) endast en hatthylla åkte ner, då har man testat den & konstaterat att den inte klarar av 14 ytterplagg samtidigt! :)
.
Tulpaner tulpaner.. Jag älskar tulpaner i alla dess färger, jag har efter att ha slängt ut julen fått in lite " tidig vårkänsla" i huset, just med tulpaner, pärlhyacinter & nu är det bara semlorna som saknas. :)
.
Lite krokar uppsatta i hallen till lilltjejen så hon kan hänga upp sina kläder själv! Hur smidigt som helst! Nu saknas bara överliggaren till trappväggen..
.
Passade på att ta lite bilder i vardagsrummet & köket med nu när julen är utslängd.
.
.
Vardagsrum
.
Vi skall köpa ny soffa, soffbord & mediamöbel, men inte hittat nåt lämpligt än.. Vill ha vitt soffbord, vit mediamöbel & tygsoffa, vilken färg & modell vet vi inte än.
.
Har nu haft skinnsoffa i så många år, praktiskt så länge man har små barn, men nu vill vi ha en i tyg, fast det får förstås vänta tills vovven är 100% rumsren & kanske lite större så den inte går & biter i den nya soffan :)
.
& så köket som nu ses som klart, förutom spröjset som saknas till altandörren.
.
Matplats
.
Köksön
.
.
Efter mycket planering & hårt arbete känns det jätteskönt att vi är klara i kök & vardagsrum, nu en tid framöver är det bara detaljer som styr dessa rummen.
.
Till nästa inlägg skall jag ta bilder på badrum & sovrum på nedre plan, då dessa rummen också är byggmässigt helt färdiga, iofs. så är inte våtrumshögtalarna än satta i taket i badrummet dom står kvar i sin förpackning, & där äter dom ju inte bröd.. :)
.
Man får ju trots allt inte glömma bort att njuta av vardagen också.