söndag 29 november 2009

Kollektorerna nere & Stjärnorna uppe, VILKET JOBB!!

Nu var det dags att gräva ner kompaktkollektorerna för jordvärmen.. Minigrävare på plats..

Det grävdes djupare & djupare...

Arbetet krävde även bra mycket handkraft.. Tur man har en händig & stark man!

Så här ser kollektorerna ut nere i marken..

Utan pumpen vore det bra kört, pumpen förhindrade översvämningar!

Så grävdes det mer & fler kollektorer lades på plats.

Tomten börjar allt mer likna en krater.

Anders från Kuskatorpet gjorde ett toppen arbete.

Vattenpasset avgjorde den rätta lutningen.

Nu liknar det ett grustag..

Peter kämpade & slet.

Tills det började bli mörkt.

Det grävdes mer..

& mer..

& ännu mer.. inga fornnordiska fynd, skelett eller skatter kom fram.

Jordvärmeslangen framme som skall kopplas ihop med kollektorerna.


Dag 2. Peter, Anders & svärfar slet..
Mycket grävande blev det. Tänk att det här är vår framtida trädgård.. :)

Det ser ju faktiskt ut som tomten kom & hjälpte till ett tag, se luvan nedan.

Men med en noggrannare titt så var det ju flitige svärfar & Peter..

Hit leder jordvärmeslangen, till tvättstuga /groventré där pannan står.

Nu vänder det väl snart?

För huset syns ju snart inte mer..

Innifrån ut.

Nergrävt för slangen med.

Mörker igen.. dag 2.

Hur orkar dom? Fantastiska killar!

Till slut så var kollektorerna nere & kraterna igenfyllda, marken någolunda plan & eftersom det kommer att sjunka undan lite & sätta sig så jämnar vi till resten av marken till våren då vi anlägger trädgården på framsidan.

Inomhus planterades det hyacinter.

Stjärnor sattes upp. (nedan vardagsrummet)

Stjärnor även i sovrummen.

Men jag nöjde mig med att putsa fönstrerna på insidan, utsidan kändes det inte som det var lönt, har ni sett ovanstående bilder så förstår ni nog, men det får bli ett av kommande veckans projekt.

Så det var en första advent av udda slag men så skönt att få grävt ner kollektorerna, nu kan IVT komma hit & gör injusteringen till pannan så vi får igång värmen som den skall vara.
En otrolig insats av alla berörda!
Natti!

onsdag 25 november 2009

Halmstad ♥♥♥ Julig inredning & Shopping!

Det var regnigt hemma i Halmstad idag & 11 grader varmt, man kan knappt tro det är den 25 november förrän man beger sig in i butikerna. Idag hade jag bestämt mig att kolla in hos bl.a. inredningsbutikerna i stan mitt i julskyltningsstöket..

Jag började hos Fröken Kreativ, här hittar man alltid nåt, Ludvig & co., House Doctor, Rice, Bloomingville, Canada Goose Home är några av de leverantörer vi hittar spännande utbud av i butiken. Självklart finns det mycket mer än så också, helt klart värt ett besök om man är i stan!

Först möts man av en mysig innergård med massa inspiration till både inne som ute!
.
Nu kliar det allt i fingrarna..
.
Många vackra ting rymms i dom fina skåpen.

Gillar man lite lantlig inredning, vitt & färglatt, zink & rost, vackra växter & torkad lavendel, choklad & karameller, så har Fröken Kreativ utbudet för dig!

Fina glaskulor i korg fr. Ludvig & Co. Vi tackar Fröken Kreativ för titten & det trevliga bemötandet trots besöket mitt i julstöket.. ;)

Så går jag vidare till Krukmakeriet.. en ny butik som slog upp portarna i slutet av September på Norra vägen, samma sak var det här, jag hamnade mitt emellan julstöket & leveranserna, trots det blev jag blev mycket trevligt bemött så jag gick & kikade omkring!
.
Inredningen här består av en härlig blandning av gammalt & nytt, möbler, franskt, lantligt, lyktor, växter, krukor & en massa annat spännade att vila ögonen på.
Vacker järnsäng nedan..

Fina järnkrukor med hjärtan på tråd... (har likadana i mitt badrum.. like!!)

Men en sak fastnade jag lite extra för & det var vingarna på dom vackra glaskrukorna, se krukan nedan längst till höger med hjärtan på tråd i.
.
Dessa vingar i rostfritt var löstagbara & kan egentligen sättas fast på var som hellst som har en liknande kant. Fanns i två storlekar.
.
Jättefina! Tack för besöket, jag återkommer!
.
Såklart måste man hinna med ett besök på Schöön Miljö på Hantverksgatan också, här är det bara hur vackert som hellst, det är här jag köpt alla mina julgranskulor från Sia, förutom hideaway som var slut & som jag haft turen & hitta på nätet.
.
Här måste man stanna till fast man inte skall handla nåt, för skyltfönstret liksom bara drar in en, om ni känner igen den känslan..

Här fanns det gott om underbara julgranskulor & vackra dukningar, ljus & ljustakar, dom allra finaste nallebjörnarna, kaninerna & allt vad mjukdjur som finns, & mycket mer, här inne kan du hitta det lilla extra tycker jag!

Jahapp nu kliar det i fingrarna igen.. kan jag motstå?? Svaret får ni i slutet av inlägget..

Vackert!

Dags för en fikapaus.. vi bestämmer oss för att landa på vad jag tycker är stans mysigaste fik Skånskan (Skånska Hembageriet)
.
Detta gamla korsvirkeshus som ser ut & ramla ihop när som hellst är ju bara så charmigt, kolla lutningarna på fasaden, passa även på att snegla på stans julstjärnor som är upphängda..

Väl inuti känns det som jag kommit hem till mormor, en av dom miljöer jag trivs i, spetsgardiner, fönster med mittpost, kaffe & dom godaste chokladbullarna!

Skånskan har en ny lounge i källaren, men jag trivs bäst på ovanvåningen vid det lilla bordet med fönsterplats. Väljer man sitta allra längst in i salen får man kakelugnen som granne & sitta i gamla vackra soffgrupper, här har nog alla en favoritplats.
.
Rosa tomtar finns dom? Jo jag är en sån när jag sitter här & njuter av kaffet! :)

Mycket gott sagt om Skånskan, men lite önskemål kan man ju alltid ha.. Glöm inte tända ljusen på borden, eller byta ut dom när dom brunnit ut.. ljus kan man aldrig få för lite av i novemberrusket, även lite passande bakgrundsmusik kan få en att stanna en halvtimme till & köpa en extra chokladboll.
.
En tips till Skånskan vore att försöka köra ett helhetskoncept med det gamla, byt ut zoegasmuggarna & köp in några vackra lantliga koppar..Lite mer vitt kanske hade varit mysigt, risken med för mycket trä är att det kan bli lite burrigt.. men en bra blandning gör det bara snyggt!
.
Men men, Tack Skånskan, mitt favoritfik med dom bästa chokladbollarna som finns med kokos, färgat strössel & pärlsocker.. bara välja & vraka.
.
Skånska Hembageriet hittar ni på Storgatan.

Ett annat måste stop är så klart Gudagott, en gårdsbutik i stan med kött & chark & delikatesser! Här finns det finaste, godaste, möraste & kanske dyraste ;) köttet.. samt godaste ölkorven! Chilli ölkorven är så fantastisk god! Underbart med gårdsbutiker tycker jag!
.
Det här kan man bara inte missa!

Så lämnade jag stan & på väg hemåt stannade jag till på Hemlängtan i Bäckagård för att spana in ljuva växter & stilren inredning, här är man tyvärr för sällan, får bli ändring på det!
.
Grattis till den nya ägaren, fantastiskt kul med ny drivkraft till butiken!
.
Vad fint det blir, Lycka till!

Ååh jag älskar hyacinter, vill ha en massa.. men inte idag, vill ha mina i blom till jul, så jag väntar liite till!

Pampiga speglar & ljustaklar, snygga krukor & vackra växter.. nu börjar det igen att klia i fingrarna.. kan jag låta bli?

Tackar också tjejerna på Hemlängtan, jag är jätteglad jag stannade till här!

Jag var inom Village också, Tack Mia för katalogen & att du kollade upp lampan.. dock får den vänta lite. Däremot blev jag lite sugen på ett zinkhus ni hade, jag får nog komma in snart igen & då tar jag med mig kameran.. :)
.
Väl värt ett besök är också Greddelin, jättemysig liten butik på kyrkogatan, men det är tyvärr inte öppet dagligen, utan man möts av en skylt på dörren med tfn nr. att ringa..
Jag önskar ni hade öppet mer så hade det kommit fler.. Butiken är ju så ljuvlig!
.
Åhlens fick också ett besök av mig, jag väljer att köpa mina julstjärnor därifrån i år. Isabell heter julstjärnan som föll mig i smaken, behöver fem stycken, men det fanns bara 2, en köpte jag för ca. en månad sen för det inte fanns fler, nästa gång jag var inne i stan var det samma sak igen, bara en kvar, så då tog jag den med, & nu fanns det inga.. så på fredag bär det av mot södra Sverige för att komplettera med dom kvarvarande tre som jag haft turen att kunna lägga undan.
.
Så väl hemma..blev det köpt nåt då?
.
Det blev dom fem sista sia julgranskulorna fr. Schöön Miljö
som jag fotograferade ihop med mitt högskåp i badrummet, så här skall dom inte vara sen.. Jag får ta & lägga ut dom bland dom andra sia kulorna.. :)

& slutligen ett hjärta av mossa fr. Hemlängtan, får se vart jag placerar det.. Jag köpte ju även grön ståltråd, till helgen skall jag binda kransar i form av hjärtan av lingonris att hänga på pardörren, det blir nog jättefint, måste bara hitta vit spetsband att hänga upp dom med.

För att det inte skall börja växa mossa på mig med så får det vara nog för ikväll! Har ni frågor om butikerna så vet ni ju var jag finns!
.
Natti!