måndag 28 september 2009

Det brinner !!!!!!!!!!!

Det brinner i kaminen! Första gången vi eldar, det funkar! Vi proveldade i helgen, wow vilken känsla, lite konstig lukt dock, men den försvinner när man eldat en 5-8 timmar, det är vanligt att det luktar lite konstigt när man eldar första gången står det i manualen till kaminen.. .

Men vilken värme & så vackert att bara sitta & titta på elden, nu vill man börja möblera så man kan sitta i soffan & njuta.
Härligt att känna värmen, härligt att se lågorna leka i kaminen & höra ljudet av veden som knastrar & elden som sprakar, ett glas vin till det här så är alla sinnen inblandade.. snart så..

Mysfaktor på höööögnivå!



I dag kommer det även att kaklas i köket & sen får vi se vad som händer i morgon...
Jag återkommer så fort jag vet..

fredag 25 september 2009

Spegel spegel på väggen där...

Idag satttes även speglarna på plats i badrummet!
Tack svärfar för att du fixade spegeln & för din fantastiska insats!
Precision & försiktighet till max minsann!

Spegeln passade perfekt i ramen.... sen så var det dags att limma superlim!

Sugproppar till hjälp!

& resultatet, ja jag tycker det blev fantastiskt, rummet ser mycket rymligare & ljusare ut.

En spegel till sattes upp idag & det var den ovanför tvättstället, silverspegel med vacker ram.

Här i helbilder..


ventilationen ut från bastun sattes dit ovanför wc.

Vi kunde inte låta bli att provköra bastun, varmt blev det & den funkar fiin fint! Jag längtar efter premiärbastun!

Viva la sauna!

Så nu är badrummet nästan klart, bara dörrfodret skall målas en gång till & högtalarna skall på plats & en sista ventilation skall sättas i bastun under aggregatet + detaljerna, krokar & handkar samt en liten bänk vid fönstret att svalka sig på efter bastubesöket. Men idag fick vi känslan i badrummet att det är så här det kommer att bli & resultatet är vi helt klart supernöjda med!

Tack alla inblandade!

Passagen öppnar sig 090925

Idag 090925 var en händelserik dag.. Alla fönsterbrädor är nu på plats, känns verkligen jättebra, gedigna & handgiorda fönsterbrädor som passar så bra med de andra detaljerna som lister, fönster & dörrar, fönsterbrädorna sluter cirkeln känns det som.

Sen kom händelse 2, det var dags att öppna upp mellan stugan & det nya huset, Fönstret har nu plockats bort & in kommer man i vår nya tvättstuga, hade bilder på det i förrförra inslaget.

Sen skulle väggen också sågas ut för att man skall kunna sätta dörren som den skall vara..

& ser vi in i stugan som det snart är dags för oss att lämna...

Men än är det inte klart, så här kan vi inte lämna det, arbetet fortsätter nästa vecka & vem vet ifall man får klippa det röda bandet då?? Men så härligt att kunna gå in till huset utan att gå ut först, vilken känsla!

måndag 21 september 2009

Slagbord med dubbla grindar KÖPT! kökssoffa med hjärtan?

I går fyndade vi på blocket, äntligen hittade vi vårt köksbord, ett gammalt slagbord med dubbla grindar & 2 lådor. Men det måste slipas lite & sen är jag osäker! Skall vi måla hela bordet vitt eller bara måla underdelen vit & låta toppskivan vara träfärgad..

Den har ju fått lite skavanker med åren, vilket äldre möbler brukar få, så jag inte vet om allt går att slipa bort..kanske måste jag i med lite snickerispackel & hur blir det då om man inte skall måla det.. hmm, vad tycker ni?

En del av bordet är målat i lite allmogegrön färg, den passar tyvärr inte i vårt hem. Nedan bild på ena lådan.


Nedan bordet helt utfällt. Så här vill jag egentligen att bordet skall vara, men det är om jag hittar en kökssoffa jag tycker det vore sååå fint att ha det ihop med slagbordet.
Ena grinden infälld.

Är lite osäker på vilket håll bordet skall stå på, det beror på resten av köksmöblemanget, d.v.s om vi hittar en kökssoffa till..

Nedan bägge grindarna infällda.

Så var det kökssoffan jag letar efter, en sådan här ligger högst på önskelistan, kökssoffa med hjärtan, hur fin är inte den då.. Så råkar du ha en extra i källaren så hojta till! :)

Denna soffan är också fin & stilren tycker jag, bilden hittade jag på http://www.vitating.se/
Så slutligen en dalablå kökssoffa likvärdig den ovan.. också snygg.. skulle inte ha nåt emot att bryta av med denna färgen då alla fönster & dörrar utvändigt är dalablå..

Så har du en kökssoffa i ungefär ovanstående modell i inte för stor strl. till salu med ett bra pris, så säg gärna till!! :) Så länge fortsätter jag jakten...

torsdag 17 september 2009

Vattnet har gått!!! 090916

Vattnet har gått eller kommit, i alla fall vi är med vatten!! nedan ser ni blandaren som kommit på plats, takdusch från Mora. Man väljer antingen takduschen eller 2 st. varianter på handduschen.

Saknas fortfarande högtalare & ventilationsgallret i taket samt helkroppsspegeln till höger.

Takdusch

& så var det bara att sätta på vattnet i kranen.. härlig känsla!

WC också inkopplat, till höger om wc liten hylla inkaklad.. Även duschen har en praktisk schampohylla inkaklad med den syns inte på dessa bilderna.

Lavendelpåse i tyg! Min favoritblomma, älskar doften..

Kök, diskmaskin på plats & blandaren inkopplad.. all ful skyddspapp sitter kvar på diskbänken & kylskåpet & fläktkåpan för att skydda grejerna ända tills allt är klart, men man vill ju bara riva bort allt detta fuulaa.. :) Kaklingen saknas ovanför där bänkskivan går, sen skall även hyllorna på plats då vi val att inte ha överskåp..

vatten vatten..



Även i tvättstugan har det börjats med vatten, både när det gäller att ha kopplat in pannan & tvättmaskinen, här saknas det dock en hel del. Vi väntar på jordvärmeslangen & kompaktkollektorerna. Sen skall bänkskiva på plats över tvättbänkskåpet & tvättmaskin & torktumlaren. Spana in den nyinköpta lampan.. :)

Lite bling bling i tvättstugan, en på plats & en till likadan skall vara längre in i tvättstugan, vid entrén till grovingången.. För jag har aldrig förstått mig på varför man inte kan piffa upp rum som groventré, tvättstuga... Jag inbillar mig att det blir roligare att tvätta om rummet är inbjudande, får se om jag har rätt! :)

Golvärmeinstallationen kräver sin tid & kunskap, nedan ritning över slingorna. Skafferiet är det enda stället vi inte har golvvärme i.

Vattnet är inte riktigt färdig installerat än, för vi har inget varmvatten, men imorgon fredag eller i början på nästa vecka blir det iallafall klart! Härligt!!

tisdag 15 september 2009

Så sattes sista spottarna idag 090915!!!

Så sattes den sista belysningen idag, 3 st. spottar som skall lysa innertaket i vardagsrummet, nu riktade neråt väggen, men går även att vrida 360 grader om man väljer att belysa hela snedtaket istället.

Även i motsatt vägg placerades spottar, här med 2 spottar i vardera armatur, även dessa riktbara i 360 grader. I mitten det runda fönstret till blivande sovrum / barnrum på ovanvåningen.

Lamporna finns i flera utföranden till armaturerna, vi köpte några varianter med olika spridningsvinklar på ljuset samt olika ljustyrka för att känna oss för vilket som blir bäst. Köpte även med några dikroida färgfilter för skojs skull om man känner för att experimentera lite.
Så några fönsterbräder & en inspektionslucka till vattenutkastaren på plats & lite möbler så är vardagsrummet klart!

Belysningen kommer från bellalite, nedan ser ni bilder ur deras katalog.






Så nu har elektrikerna avslutat sin del i huset, och vi har kommit en bit närmare mål!

fredag 11 september 2009

Huset färdigt, exteriört!!! 090911

Visar ett par bilder exteriört efter dagens fönsterputsning, puh vilket jobb.. liiite kvar.
Baksida med innergård, trädäck skall gå där ni ser sanden, vilket blir runt halva huset, trädäcket blir vårens projekt.



Framsidan, passage & gräsmatta återstår. men nu är i allafall, lampor, spröjs, takfönster, skorsten & rännor på plats!!

Så då återstår lite arbete invändigt & trädgårdsarbete. Exteriört är huset färdigt!

torsdag 10 september 2009

Gott & blandat! 0909010

Ytterbelysningen är på plats sen nån vecka, men vi skall köpa nya lampor då dessa är alldeles för starka, inte kul att ta bilder, blir inga bra, men jag tar nya utvändigt när vi har köpt nya lampor. Armaturerna är jag dock jättenöjd med.

Pinnarna på marken har jag haft till att börja mäta ut ungefär bredden på ingången, då det faktiskt börjar bli dags att planera en trädgård på denna sidan tomten också, puh, men först skall kompaktkollektorerna grävas ner för jordvärmen, nån vecka till tar det.


Målning av skafferiet i köket pågår, tejp här & där..

Spröjsen sattes idag, längan visar sitt rätta ansikte nu, dock saknas det fönsterbräder & takbelysning.

Nedan ser vi spröjsen i vardagsrummet, suddiga bilder idag, bättre nästa gång. Hålet i väggen är inspektionsluckan som skall på plats då vattenutkastaren kommer vara på andra sidan väggen. det kommer att vara en möbel ivägen så man inte kommer att störa sig på den i framtiden, ett ont måste bara.
Nyinköpt.. duschblandaren. Den kommer upp i morgon eller i början av nästa vecka.
Mer än så blir det inte denna gång, nu är det läggdags! natti