onsdag 29 april 2009

Trädgården har vaknat!! 090429 UNDERBART!!

Inomhus bygger dom väggar nu samt mellanbjälklaget....

Jag passade på att ta bilder i trädgården / på tomten i dag, helt underbart nu när det slår ut. Små rhododendron buskarna i vitt & rosa slår ut.. ser ni humlan som gärna ville vara med på bilden :)


Ormbunken sträcker ut sina armar som vi sträcker på kroppen när vi precis har vaknat, vitsipporna har snart gjort sitt, men står stadigt än.

Ljuva Rhododendron i härliga färger..

Viol... hittade 2 stycken :)

Till och med maskrosen är fin nu tycker jag! Många ser den som ogräs & ägnar halva sommaren åt att plocka bort dessa från gräsmattan, men mig gör den inget, jag gillar den, Välkommen!

Liljekonvaljen har vecklat ut bladen, dröjer nog inte länge förrän blomman visar sig.. längtar efter att plocka en bukett, doftar ljuvligt tycker jag

Till slut tog jag en bild på blåbärsbuskarna,
jag tycker det är underbat att ha dom växande på tomten, gott til frukost med mjölk!!

Försommaren är här!!

090429 Planering av Gräsmattan..

Börjar bli dags att planera gräsmattan.. Har hört att nån sorts mull är bättre när vi har sand som underlag istället för matjord under gräsmattan, undersöker detta närmare.

Färdigt på rulle får det bli, i alla fall på baksidan. Tanken är när gästerna kommer på midsommarafton att gräsmattan skall kunna beträdas.

Lite jobb blir det men det kommer bli kanon! Först skall i och för sig jordvärmeslangen grävas ner, det blir nog av inom ett par veckor, skriver mer om detta när det sker!



måndag 27 april 2009

Taket klart 090426.+ målning i helgen

Taket färdigt utvändigt, takfönster, skorsten,m.m. görs senare när mellanbjälklaget är gjort. Det vita på väggarna är den påbörjade luftspalten till putsen.



Insidan av spröjsen passade vi på att måla på under helgen, nedan en del av dom.

måndag 20 april 2009

Takpannor & hängrännor påbörjas 090420

Lite takpannor på plats, ser bra ut tycker..nu får man bara föreställa sig den vita putsen på huset med..Några hängrännor börjar också komma på plats!




lite leverans idag 090420

I dag kom det cellplast & puts.. huset skall ju putsas i maj, det kommer verkligen att vara spännande att se det resultatet. Har dock inte bestämt strukturen på putsen än, men tanken är att den skall vara relativt slät, inte för kornig men heller inte helt livlös..


fredag 17 april 2009

RUNDA FÖNSTRET uppe!! 090417

Så kom det runda fönstret på plats till slut med placering på baksidan, men vitt så vi får måla det utvändigt själva, givetvis i dalablått utvändigt som övriga fönster. Fönstret har mittpost för att passa in bland övriga fönster med mittpost. I LIKE!!!

Nedan utsikt invändigt..

Fönstret öppnas invändigt, vilket gör att det inte läcker in fukt, vilket det lätt annars gör på öppningbara runda fönster. Se handtaget nedan.



Går att öppna "låset" & dra ut handtagen.. Eller bara att välja att ha handag på ena sidan



& sen stänga igen, bara att välja.


Invändigt sett, placering i köket, diskhon skall vara under runda fönstret.



Utvändigt sett, man får föreställa sig fönstret dalablått & bakgrunden vitputsad.


Nedan invändig isolering, plastning samt mellanväggarna börjar ta form . Vardagsrum / kök

Sovrum 2 /Barnrum på bottenplan börjar visa sig..

Nedan badrum på bottenplan.

Nedan sovrum 2 bottenplan.

WOW VILKEN VEDBOD!!

I dag när jag kommer hem så kommer det runda fönstret att sitta på plats, längtar att få se det!!! Jag får lägga in bilder på det ikväll. Passar på att lägga in en bild på en URSNYGG, vedbod, hur nu en vedbod kan vara snygg, men jodå, denna är jättefin! 6500:- inkl. frakt, levereras omonterad. Jag är bra lockad med tanke på att vi verkligen behöver en vedbod till all den ved som vi fick när vi tog ner träden i vintras... funderar & funderar..
Finns på vedladan.se


torsdag 16 april 2009

Invändig isolering 090416

Mer isolering anlände och sattes upp på innerväggarna och började med att plasta mellanbjälklaget.
Nu går det väldigt snabbt med allt, tre killar som jobbar som duracellkaniner,
enormt duktiga, snabba & kompetenta! Känns väldigt bra!!!



Takpannor anländer 090416

Benders 2-kupiga tegelröda betongpannor anländer och landar på taket!




Nedan ser vi även slussen som tagit form & även fått en dörr på plats, det kommer att vara utgången till den framtida altanen, som man även kommer ut till genom köksutgången, som är dubbeldörren nedan.
Den täckta delen är platsen till det runda fönstret som tyvärr inte kommit än, fått nytt besked om att det kommer i morgon. Väntar verkligen med spänning då jag inte sett detta fönster i verkligheten än.




Nedan gaveln på östra sidan, sovrumsfönsterna på ovanvåningen sattes på plats idag. Här ser man hur slussen är ihopbyggd med nuvarande stugan. Grovingången kommer att vara på denna sidan, då kommer man direkt in i tvättstugan.


Det blåa fönstret på nedreplan är badrumsfönstret och tyvärr får lilla björken utanför bli ved då den är alldeles för nära huset, sorgligt men sant.
Nedan, även hängrännorna levererades idag, som tidigare nämnt kommer dessa tillsammans med stuprören vara vita, det kommer smälta in bland den vita putsen perfekt!





Röstningen avgjord!

Tack alla som röstade på fläktarna, nu har vi bestämt oss, och det blev som vi själva och ni läsare tyckte en modul fläkt 120 cm från fjäråskupan. Ordern är lagd idag tillsammans med alla andra vitvaror, känns bra! Resultaten på röstningen blev 71% för modul samt 29% för contur fläkten.
Majoriteten avgjorde.

onsdag 15 april 2009

090415 gavel, sluss & puss

Gaveln gjord, fått besked om att huset skall putsas i maj. Spröjsen skall målas vita på insidan innan dom sätts på plats. Endast spröjs på specialfönstret än så länge.

Vindskivor på.

Specialfönster vardagsrum.

Del av stuga, sluss & baksidan och huset, ett runt fönster saknas, det kommer i morgon.

Invändigt, blivande vardagsrum till höger, kök till vänster & mindre sovrum vänster upp.

PÅSKPAUS..

Under påsken stod arbetet stilla..Tis 090414 framskrider arbetet..

söndag 5 april 2009

Glasklart arbete i fredags..090403

Fönsterna är fantastiskt fina tycker jag, älskar det gammaldagsa utseendet med en mittpost som delar rutan samt dom vackra beslagen. De flesta sattes på plats nu i fredags, dock inte fönstret som går upp i nock, samt inte heller fönsterna till ovanvåningen.

Fönsterna är som vi önskade två färgade, dalablå på utsidan samt vita på insidan. Spröjsen är ännu inte på plats, vi skall måla insidan på dessa först eftersom de är enfärgade.