måndag 30 mars 2009

Takresning 090330

Alla takstolar på plats! Längtar redan tills imorgon för att se arbetet framskrida. En stor eloge till allihopa som är fantastiskt duktiga! Beträffande vädret så började dagen med morgondis -2 sen tittade solen fram på eftermiddagen & temperaturen nådde en 7-8 grader!





Taket börjar ta form & balkarna på plats.

Takbalkarna, jag tycker dom är såå snygga dessa rostiga, tunga, kraftiga bjälkar!

Flygande takstolar :)



Kranbilen kommer... jag vet inte hur många gånger vi fått rädda våra träd..

Stomresning dag 4

Fredag dag 4 i stomresningen anländer mer material, inget arbete utförs.
Helt otroligt vad snabbt det går!
Nästa steg måndag, takresningen, först helg!


Stomresning dag 3

Torsdag alla väggar resta samt dom bärande innerväggar sätts också upp.
Nu ser det ut som ett jätteplockepinn inomhus.

Mera gips kommer upp på väggarna. Takstolarna görs redo för takresningen som sker på måndag.





onsdag 25 mars 2009

Stomresning dag 2

Nu är 3 sidoväggar resta samt lite gips börjar komma på plats.
Man börjar se var fönster och dörrar skall vara fast ännu så är inte gipsen utskuren överallt där fönsterna skall sitta. Alla väggar är inte heller färdigt gipsbeklädda, men det börjar ta form.

Imorgon tror jag dom reser kvarvarande gavelvägg samt fortsätter jobba med gipsen.
Allt går bra förutom att vi inte fått nån byggström ännu vilket medför att kompresson äter proppar till frukost under kalla mornar. Varför vi inte fått byggström än vet jag inte.
Vädret idag pendlade mellan -7 och +4.











tisdag 24 mars 2009

Stomresning

Stomresningen påbörjad! Snickaren Thor-Leif på plats, han är av högsta kvalité så man önskar han var med under hela bygget. Känns tryggt. Riksbehörig kvalitetsansvarig kom under em. och berömde virket och arbetet, det känns också bra. Längtar till morgondagens slut för att se hur projektet har framskridit.



Takstolarna anländer

ÄNTLIGEN!!!!!! Takstolar & övrigt material ankommer. I går kom reglar, plast, lite isolering och syllen. Nu börjar resningen. Väggarna började sakta ta form. På plats idag var det en snickare & 2 st. hantlangare som man skall bidra med under stomresningen. I morgon kommer ytterligare 2-3 snickare som reser restrerande väggar. Temperaturen pendlade allt mellan -2 till + 5.



måndag 23 mars 2009

Besöksräknaren gav upp...

Så slutade besöksräknaren att fungera, sidan hade lagts ner så nu är man nere på noll igen. Det var bara att byta besöksräknare från en helt annan tjänst!
Men men, vad gör väl det egentligen...

tisdag 17 mars 2009

Innanförliggande köksluckor

Det verkar som om stomresningen påbörjas nu på måndag, alltså om 6 dagar, eftersom det inte händer så mycket innan dess så passar jag på & gör ett inlägg om bl.a. köket. Nu har vi bestämt oss, det blir specialsnickeriet som får göra våra köksluckor och enligt önskemål blir det som luckorna ur deras visningskök, jag tog lite bilder med mobilen förra veckan, se nedan.

Dock inga överskåp utan vi satsar på hyllor som tidigare tänkt. Bänskivan på bilden är ask, vi ska ha bänkskiva i ek. Luckorna kommer att vara som på bilden, innanförliggande. Knoppar på lådor & skålhandtag på luckor, dock är inte skålhandtagen placerade på luckorna på bilden.

Lådorna vi kommer att ha kommer att variera i bredd, några på 80 cm breda, samt besticklådan på 40 cm. Dom breda lådorna kommer att ha ett fönster, på bilden nedan är dom uppdelade i två fönster per låda, det kan bli för mycket tycker jag.

Till köksön beställde vi en extra klaff i ek som man kan fälla ut i bänskskivan, perfekt när man behöver extra arbetsyta samt avlastningsyta.

Men det känns jättebra efter att vi har bestämt oss för köksinredningen. Jag älskar luckorna!










torsdag 12 mars 2009

FILM gjutning av grund

Tänkte dela med mig en film på 2 min som visar en del av när dom gjuter grunden!

Fram med popcornen!

FILM del.2 gjutning av grund 17 sek.

Eftersom jag har 2 st. inspelningar på gjutningen av grunden så publicerar jag bägge.

Del 2, 17 sek.

Gjutning

Gjutning och efterarbete. Imponerande!







Gjutning

Onsdag den 11/3, dagen började med att det snöade lätt & det är dags för gjutning av grunden. Betongbilarna med batmanmotiv anländer, det ryker och låter. Tur att dom fick plats på uppfarten och det bästa av allt, träden klarade sig! En hel dags arbete för många inblandade, en fantastisk insats av allihopa inblandade! Känns kanon bra, solen låg på hela dagen, den lilla snön som kom på morgonen smälte undan och våren låg i luften.









måndag 9 mars 2009

Golvvärme

Golvvärmen börjar komma på plats, man kan inte låta bli att granska allt i detalj.. ska det vara golvvärme under där toalettstolen skall sitta?? är det rätt eller fel? var får man alla svaren i från? Man går till och med i mörkret och spanar in kantelementen, jag tycker inte dom är raka, dom går inte riktigt i en linje, några kantelement sticker ut 0,5 cm i från varandra. Men visst killarna sliter från tidig morgon till sen kväll, en eloge för det, dom är superduktiga.

Husfirman säger att glappet vid kantelementet skall ordnas till så det känns ju skönt, men kan man sluta vara lite orolig ändå? Man vill ju bara kunna luta sig tillbaka och lita på att allt går rätt till, men har man varit med om några missar så letar man nog automatiskt efter fler tror jag.. sen har man ju hört från så många som byggt nytt en massa historier om en massa fel.. Bättre ha ett öga för mycket med i spelet än inget alls tror jag.

I morgon kommer rörkillen får se vad han hittar på, han drar nog vatten & avlopp. Men jag väntar med spänning till gjutningen, eller mest stomresningen faktiskt!

Vi har fortfarande inte fått nåt kontrakt att skriva på fast vi gått igenom det.. men nu fick vi reda på att vi får det i slutet av denna veckan. Känns lite lustigt att det är vi som får ringa och tjata och jaga alla inblandade, intresset borde ju komma därifrån tycker man, ja ja, bara att vänta lite till då..




onsdag 4 mars 2009

Kantelement & cellplast

Kantelementen är på plats, rördragningarna fortsätter, cellplasten skall placeras ut innan det blir gjutning, så resten av veckan går nog åt ovanstående så gjuter dom nästa vecka tror jag.


tisdag 3 mars 2009

Kök

Köket kan man inte tänka för mycket på, det är väl det rummet och badrummen som kräver mest planering och kostnad. Så här är det tänkt, profinettköket placerat i köksön med ugnen till höger.





Profinettkök

Hittade profinettköket mer detaljerat, grill/fritösen, gasolen samt highlighthällen. Tänk dem infällda i ekbänkskivan.. jepp det kommer bli supersnyggt och som tidigare nämnt roligare och enklare matlagning.

söndag 1 mars 2009

Garageuppfart

Det har gjorts en väg där vi skall ha våran garageuppfart, känns lustigt att köra in på den sidan tomten, men bra... lite singel på den sen, grindar och grönt vid sidorna så kan det bli kanon.