torsdag 26 februari 2009

Sand & markarbete

Sand sand sand så lång ögat kan nå... en egen strand borde man kanske börja tänka på!





måndag 23 februari 2009

Växthus / Vinterträdgård

Grävning & utjämning på tomten framskrider, har i sista stund beslutat att vi vill ha en gjuten platta på 14,6 kvm till växthuset/ vinterträdgården som sitter sammankopplat med kortsidan av garagets baksida, så idag har dom jämnat ut marken för att även kunna gjuta den delen.

Ungefär som på bilderna nedan är det tänkt, fast med riktigt glas, inte isolerplast.

Eftersom garaget skall som huset vara putsat, så är det tänkt att muren till växthuset/ vinterträdgården troligtvis blir också putsat, inte tegel som översta bilden visar, fast det är snyggt med tegel.. ja, ja.. det finns ju tid att tänka på den saken.
Bilderna är hämtade från glasbackens växthus.
Gräving & utjämning av tomten kommer att framskrida ett par dagar till, jordvärmeslingorna måste också läggas ner i marken. Tomten känns så stor nu när dom planat ut den och det ser ut som sahara med tanke på att den består av sand, bara solen som saknas..


måndag 16 februari 2009

Trädgårdsdrömmar

Man kan ju inte låta bli att tänka på slutresultatet av trädgården, det är ju det som får en att klara av att blunda för kaoset som råder nu.

Önskan är helt klart att ha en stenmur på framsidan, samt 2 grindar,
en som går till entrén samt en som leder till garaget.
När man passerar grindarna skall gammaldags singelgångar leda dig fram.

En fin gräsmatta mellan gångarna samt lavendel längs husväggen, och ljuvligt doftande och färgsprakande syrenbuskar som skiljer tomtgränserna åt.

I framtiden vore även ett växthus / vinterträdgård fantastiskt kul att ha, inte fristående utan ett som sitter kloss med slutändan av garaget, ner mot den delen av tomten som förhoppningsvis man kan ha lite odlingar på, dessa vinterträdgårdar / växthus finns i en uppsjö av variationer & priser, lägger ut bilder på några som jag gillar.

Den delen av tomten vi har skogen i har en grillplats med 8 sittplatser bestående av stora ekstubbar, mitt mål är att skaffa en stor brunnsring för att ha som grill & att elda i.
Även lekplats med gunga & rutchkana är placerad i skogsdelen för barn & lek.













söndag 15 februari 2009

Markarbete 100% sand

Torsdagen den 12 februari påbörjades markarbetet för att kunna sätta ut profilerna till huset. Många var delaktiga, grävaren, kvalitetsansvarig, kommunen, dom som bygger grunden samt vi. Grävaren råkade gräva av elkabeln så att vi blev strömlösa, eon kom som tur var relativt snabbt så att vi fick tillbaka strömmen efter några timmar igen.

Mycket sand blev det, men än är det inte klart.
Tomten ser mer eller mindre ut som ett grustag nu, man blundar smått varje gång man lämnar hemmet. Det dök även oväntat fram en gammal trekammarbrunn, där den nya grunden skall komma, i morgon skall vi undersöka om vi får gjuta igen den eller vad det är som gäller.

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig med utsättningen av garaget, enorma nivåskillnader mellan stugans nedre del och garaget, men vi jobbar väl för fullt för att lösa den delen hemma nu. Enligt profilerna är nivåskillnaden så stor som 1,40m & jag höll på att ramla baklänges, men jag väntar på att dom kommer tillbaka nu i veckan och fortsätter markarbetet så man kan få en bättre bild över hur det ska bli än några pinnar & sandhögar. Gäller att ha tålamod!




















onsdag 11 februari 2009

Bastu, ledbelysning, fiberoptik

Förförra veckan gick vi igenom alla ritningarna en sista gång, då passade vi på att förbereda för fiberoptik i bastun. Så himla mysigt med fiberslingor som även har färgslingor med sidljus.

Då uppnår man nog den där relax känslan i bastun til max tror jag.. dämpad belysning & ljud brukar ju göra sitt. Ljud ja, det är tänkt vi skall ha våtrumshögtalare i badrummet, så det & fiberoptiken gör nog många framtida höst & vinterkvällar efterlängtade.








tisdag 10 februari 2009

Älskade lejonkläpp

Måste dela med mig en helt underbar dörrkläpp som nu är inköpt från Skåne i väntan på att pryda pardörren om 4-5 månader. Tung som bly men helt fantastiskt vacker, nästan så att man sover med den under kudden. Stor är den, 20cm i diameter. Vad kan jag säga, den tillhör helt klart mina favoriter...

måndag 9 februari 2009

Trappa

Trappan vi valt är vit och tät från Atab, i och för sig kommer den obehandlat så vi får måla den själv, men vit skall den bli. Handledaren skall vara rund och skall också bli vit. En liten förvaring / garderob skall platsbyggas under trappan. Målet är väl att skapa en lagom diskret inbjudande trappa som passar in i den övriga miljön, i like.


Fönster

Husets fönster kommer att vara sidohängda med mittpost, dalablå som pardörren utvändigt & vita som snö invändigt.

Ett och ett annat specialfönster finns med i ritningen med största delen består av denna varianten, speciellt viktigt på framsidan tycker jag, där det skall vara symmetriskt & enhetligt. Det är godis för mina ögon i allafall, om inte på tal om känslan att öppna sådana här gammeldags fönster. Men viktigast av allt, dom smälter in i hustypen, som en länga i detta fallet.


Platsbyggt skafferi

Ytterligare en bild från köket jag gillar.. dock tycker jag att hyllorna skall vara vita med vita konsoller av trä, (har en bild ute med vita vägghyllor i kökslandskap).


Kök med innanförliggande luckor

Det här köket bara älskar jag.. platsbyggt skafferi, golvtegel, porslinsvask, innanförliggande köksluckor, putsade väggar, hyllor istället för väggskåp, m.m.

Lite liknande kommer förhoppningsvis vårt kök bli, men ändå blandat med mer moderniteter som hällorna i köksön, fläkten, kyl & frys, diskmaskinen samt ett runt öppningsbart fönster med mittpost.

Längtar...

söndag 1 februari 2009

Marimekko, Iittala skålar

Underbara Marimekkoskålar från iittala, vackert att ha ett ljus i dom eller som godisskålar. Även fina som efterrättsskålar eller bara dekorativa i ett vitrinskåp...

Personligen tycker skålarna skall användas men det roliga är ju att dem finns i massor av färger samt att man kan ha dom till flera syften.

Finns bl.a hos Duka, pris från 179:- till 399:-, beroende på färg & butik.