torsdag 29 januari 2009

Kyl & frys

Finns inte så många kyl/frys att välja på om man skall ha ett som är 70cm brett. Vi har i alla fall lyckats hitta ett som föll oss i smaken, detta är en från bosch / siemens KGN49A93 med bl.a. antibacteria system, no frost & energiklass A.

Total nyttovolym 389 liter. Nu är ju inte frysen så stor men eftersom vi har en frysbox placerad i ett annant rum, så tycker vi att en mindre frys räcker bra och tar lagom med plats. Produktmått (H*B*D) 2000*700*650 mm.


Fläkt, grill, fritös, glaskeramikhäll & gashäll

Tanken är att ha ett profinett kök nedfällt i köksön, se nedan, husqvarnas sådan, med en tvåa gashäll, en tvåa glaskeramikhäll & sen grill/fritös varianten, inte bara tycker jag den är otroligt snygg & så ger den en blandning av att skapa ett otroligt bra sätt att laga mat också.

Gasolen värmer snabbt & ger en nostalgisk känsla, blir det strömavbrott sitter man inte i sjön. Glaskeramikhällen står för mer enkelhet & smidighet samt grill/fritösen som ger en möjligheten att grilla en god köttbit på restaurangvis och fritösen som ger bl.a. pommesen krispigheten en vanlig ugn aldrig kan erbjuda.

Slutligen kräver detta profinettkök en stor & stark fläkt, tanken är att ha modul från fjäråskupan, 1.20 bred, det blir en stor en, men nödvändig!

Tyvärr är detta alldeles för dyrt egentligen, men visa saker vill man investera lite extra på & detta är definitivt en sådan sak tycker jag, matlagning bör ju ligga varmt om hjärtat & det gör det!


Modul fjäråskupan 1.20 bred

Till höger 2:a gashäll

Grill/fritös, fritös finns under grillen & dessa kan givetvis inte användas samtidigt.


Grill & i mitten glaskeramikhäll.

Tvättställ & blandare

2 st.ovala tvättställ från miller 130mm höga 460mm djupa. Moras classiska blandare till blir kanon till! Ett stilrent klassisk & tidlöst intryck! Badrumsmöblerna är ännu inte bestämda, men mest av allt skulle jag vilja hitta ett par gamla tvättställskommoder som jag kunde måla vita, se längst ner vad fint det kan bli..
Tvättställ från Miller / rejälä tvättställ storleksmässigt, italienskt porslin. 1995:-st.


Blandare Mora Classic (men den vi skall ha skall vara helt i satin.) Se bilde nedan. 2755:-st.


Så charmig gammal tvättställskommod / skåp. Ikea har liknande flåren men den har fel mått, annars tycker jag den är verkligen prisvärd! Vi är ute efter 2st. 70cm breda skåp, djup runt 50.
Tips på detta mottages tacksamt.. :) De 2 nedersta bilderna är lånade fr. http://lillablanka.blogspot.com/2009/04/toalett-toilet_02.html

onsdag 28 januari 2009

Ritning utvändigt



Så här är det tänkt att huset skall se ut utvändigt, lite som en skånelänga med 45 graders taklutning. Framsidan är symmetrisk med 4 st. sidohängda öppningsbara fönster med mittpost & 2 st. mindre fönster som är fasta samt en pardörr i mitten. Vi ser också hur stugan är i hopkopplad med huset. Huset är ca 16 meter långt och ca 7.20 meter brett.

Huset blir totalt 228 kvm inklusive stugan på 56 kvm.

Första bilden längst ner till vänster visar sovrum på vänster sida samt vardagsrum på högersida. Bilden längst upp till vänster består av köksdörr & ett runt öppningsbart köksfönster med mittpost, samt ett sovrumsfönster längst bort till höger.

Bilden längst upp till höger visar vardagsrumsdelen som går öppet upp i nock (6 meter) med fönster som följer nocken. Bilden längst ner till höger visar sovrum på ovanvåning samt badrum på nedreplan.

Älskade kök


Helt underbart kök enligt min smak, vill också ha porslinsvask, innanförliggande luckor samt hyllor istället för överskåp.. sen klart saknas det ett fönster framför vasken, det måste jag ha, vill kunna titta ut i naturen när man står vid vasken..

Innerdörrar

Innedörrarna är från dooria (kungsäter), massiva spegeldörrar. Vita. Skafferidörren till köket skall dock vara en gammaldags dörr med förhoppning om en dörr med kammarlås & speglar.

Ytterdörr pardörr


Ytterdörrarna är nu valda, pardörr vid entrén från dooria, dörren heter vetlanda. Likadan fast inte pardörr skall vi ha vid groventrén.
Färgen på dörrarna skall vara samma som på fönsterna och på spröjsen utvändigt, nämligen dalablåa, se den infällda färgrutan. Det tycker jag blir en jättefin kombination tilsammans med den vita putsen.

Trycken från snickarper, tyvärr inga bilder, än i allafall.

Byggsamrådsmöte


Så var byggsamrådsmötet avklarat den 15/1-09.

Enligt överrenskommelse är det sagt att markarbetet kommer att påbörjas 2 veckor efter byggsamrådsmötet, ja tiden börjar närma sig, och jag har en känsla att det kommer att dra ut på tiden, suck... många processer som skall klaffa, en försening vid en process försenar hela ledet.. Nu vill man bara att det skall komma i gång.


Byggfelsförsäkringen hos bostadsgaranti är betald, dyyyrt! Försäkringsbrevet skall in till kommunen i morgon, sen hoppas jag att kommunen kommer hit och mäter ut huset snart, så maskinerna kan börja arbeta... väntar....

tisdag 20 januari 2009

Porslinsvask..fin men svår att hålla ren :(

Den här porslinsvasken vill jag bara ha i köket, den skulle göra sig jättefin bland övrig planerad inredning. Men alla säger att det är svårt att hålla rent så jag funderar vidare när det gäller vask.. kanske marmorho...

Porslinsvasken som enkelho med bräddavlopp tillverkad av en av de riktiga Engelska kvalitetstillverkarna. Storlek ca 795x460x255 mm. Pris 6230:-

onsdag 14 januari 2009

Lovely Lärkgolv 18,5 cm brett...

Förhoppningsvis lär detta golvet dominera i huset, ett borstat och oljevaxat lärkträgolv med 18 cm. breda tiljor, fantastiskt fint!

Var inne på ett lutat och vitoljad golv från Rappgo först, men med tanke på brinellvärdet så är ju lärkträgolvet hårdare & mer tåligt och minst lika snyggt om inte snyggare.



Handslaget spansk tegelgolv

Handslaget golvtegel, verkligen jättefint, funderar bara på hur man löser höjdskillnaden på 1cm snyggast där tegelgolvet och trägolvet möts, så att inte man skadar små fötter som kommer tassa där.

Golvet är från Qvesarums Byggnadsvård AB. Får åka ner & kolla på golvet live innan vi bestämmer oss så det motsvarar förväntningarna.

Tyvärr är detta golv för högt & lite för ruffigt för att kunna bli lättstädat tycker jag efter att ha tagit en utflykt till qvesarum.. jakten på det rätta golvet fortsätter.. men visst är det snyggt!

tisdag 13 januari 2009

Eldning

Det blev mycket ris att elda upp, elden brann i ett dygn efteråt. Mycket smidigare än att hyra släp och köra allt till tippen, vi passade givetvis på att elda då det inte var så många grannar hemma, men givetvis var dom underrättade.

Nu är det bara att vänta på att markarbetet skall påbörjas, ser framemot det! Riktigt spännande när dom kommer med sina maskiner, då ska jag ha kameran i högsta hugg :)



Trädfällning


Inga små ekar som fälls, känns tomt efter fällningen men förhoppningsvis inte så länge till.

Mycket ved blir det, och det är ju bra eftersom vi skall ha braskamin så kommer det att behövas :) Tungt arbete att bära och förvara alla kapade stockar.
Men vad är det man säger,
ved värmer inte bara när man eldar den..

Trädfällning



För drygt en månad sen påbörjades röjningsarbetet, ekar & björkar får ge vika för den nya huset, tur att man har mycket naturskog kvar på baksidan.

måndag 12 januari 2009

Trädgård


Murgröna på stubbe, ett konstverk i det gröna.


Den är vacker när den slår ut!


Enorma rhododendron buskar, denna är den cerisa varianten, som ni ser ovan.

Den delen av tomten som nästintill förblir oberörd.

Blåbär i massor!

Ljuvliga Liljekonvaljer


Ljuvt doftande liljekonvaljer i massor, också taget på tomten..

Porlande bäck





En liten porlande bäck gränsar vid tomten...

Naturskog på tomten


Stor del av tomten är naturskog som kommer att bevaras som den är, fantastiskt vackert och fridfullt tycker jag, men en del träd kommer få ge vika för det nya huset, men inte dessa två dom får stå :)

Ormbunkar i massor


älskade ormbunkar, det finns det gott om på tomten.

Här börjar det!




När vi köpte tomten sommaren 2008 bestod den av en liten sommarstuga på 56 kvm och 1600kvm naturtomt, det fanns alla möjligheter i världen, nu ska dom förverkligas.